Create Event
Search results for:
No result found! Try with different keywords!
Advertisement
Dead Can Dance   Skopje   Taksirat 24

Dead Can Dance • Skopje • Taksirat #24

May 23, 2022 - May 24, 2022

Dead Can Dance • Skopje • Taksirat #24

Time Mon May 23 2022 at 07:30 pm to Tue May 24 2022 at 10:00 pm

(add to calendar)

Македонска Филхармонија, Кеј Димитар Влахов, 1103 Skopje, Republic of Macedonia, Skopje, Macedonia, The Former Yugoslav Republic Of

Advertisement

Dead Can Dance •  Skopje •  Taksirat #24, 23 May | Event in Skopje | AllEvents.in Dead Can Dance • Skopje • Taksirat #24
DEAD CAN DANCE конечно пристигнуваат во Скопје! Македонската публика за прв пат ќе има прилика да ужива во безвременскиот и магичен звук на култниот и единствен светски музички феномен Dead Can Dance кој во рамки на Таксират Фестивал ќе одржи два концерта, на 23 и 24 мај во Македонска Филхармонија.

Лиза Џерард, еден од најубавите светски вокали и музичкиот гениј Брендан Пери, веќе 4 децении на музичките вљубеници им го пренесуваат својот длабок уметнички интегритет. Tворејќи музика која уште од оформувањето во 1981 година во Мелбурн, успешно се оттргнува од прангите на жанровите, просторот или времето, тие се потпишуваат зад неверојатно инспиративен опус. Зад себе имаат осум студиски и три албуми во живо, и многу успешни светски турнеи. Славни се и како композитори на музика за бројни филмови, меѓу кои најпозната е музиката за „Гладијатор“ на Ридли Скот. Лиза Џерард и Брендан Пери имаа и прекин во заедничкото работење, во кој период тие успешно ги градеа соло кариерите, а шест години по албумот „Anastasis“, повторно се вратија на заедничкото творење во 2018 година со албумот „Dionysus“.

? Билетите со цени 1500 и 2000 денари ќе бидат достапни од среда, 22 септември 2021 на www.mktickets.mk



You may also like the following events from Taksirat Festival:

Search by related topics in Skopje
Event Photos
Hosted by
About The Host: Таксират 21 || 28.11. - 08.12. 2019
Website Link: http://www.taksirat.mk
Are you the host?
Nearby Hotels Македонска Филхармонија, Кеј Димитар Влахов, 1103 Skopje, Republic of Macedonia, Skopje, Macedonia, The Former Yugoslav Republic Of
Report a problem ?

Event Information

Date & Time

Mon May 23 2022 at 07:30 pm to Tue May 24 2022 at 10:00 pm
Add to Calendar

Location

Македонска Филхармонија, Кеј Димитар Влахов, 1103 Skopje, Republic of Macedonia, Skopje, Macedonia, The Former Yugoslav Republic Of

Advertisement
Advertisement
Event Marketing