X
Search results for:
No result found! Try with different keywords!
Users
Organizers
Events
Advertisement
The event you are looking at is a past event. Check out this upcoming event Открит урок за начинаещи: “Уеб приложения с JavaScript” happening on Thu Oct 19 2017 at 07:00 pm at Международна компютърна академия It Step, бул. Александър Стамболийски 55, Sofia, Bulgaria

Отворен ден - Запознај се со новата JavaScript Академија

Advertisement


Event Details

Отворен ден - Запознај се со новата JavaScript Академија


Бидете дел од Отворениот ден на 04 октомври, кој e наменет за сите оние кои сакаат да се запознаат со програмата на новата JavaScript Академија на Семос Едукација со почеток во 18:00 часот во просториите на NextGen Center Skopje, која за прв пат ќе стартува од октомври оваа година.

Без разлика дали сте во потрага по кариера, имате freelance бизнис или едноставно сакате да го зголемите вашето знаење, JavaScript академијата има развиено наставна програма се со цел да го инспирира програмерот во Вас.

Настанот ќе се одвива во отворена дискусија со предавачите од академијата:

• Бојан Гавровски
• Димитар Атанасов
• Марио Петковски

За слушателите имаме големи изненадувања и награди.

Пријавувањето е бесплатно со регистрација на следниов линк:

https://goo.gl/forms/lo1fGmawlYxNVNpx1

Локација: NextGen Center Skopje, во уличката кај социјално, 4та куќа по ред. Google Maps : http://bit.ly/2yrQAmo

Програмата содржи 12 модули:
☑ Запознавање со GNU/Linux околина
☑ Запознавање со проектот и за тоа што практично се работи
☑ Запознавање со GIT, поставување на тимска структура, додавање на прв документ
☑ Запознавање со HTML/CSS за веб девелопери
☑ Основи на програмирање во Javascript
☑ GULP автоматизација на процеси при развој на веб апликации
☑ Javascript рамка за front-end програмирање React.js
☑ Back-End развој со Node.js
☑ Бази на податоци - MongoDB
☑ Изработка и користење на веб сервиси
☑ Интеграција со third party API
☑ Deployment и лансирање на проект
Повеќе за програмата: http://bit.ly/2yml9L5

Повеќе информации на:
tel/fax: (+389) 2 3130 900
office: (+389) 2 3255 280 / mob: (+389) 70 349 030
Dijana ! Vasilevska | semos ! com ! mk / www.semosedu.com.mkYou may also like the following events from Семос Едукација (Semos Edukacija):

Also check out other Entertainment Events in Skopje, Parties in Skopje.

Liked this event? Spread the word :

Map NextGen CoWorking Center - Skopje, ul Leningradska 102g, Skopje, Macedonia
Loading venue map..
Questions or Comments? Post them here.
Event details from Report a problem
This event is listed in

Are you going to this event?

Yes

Organizer

Семос Едукација (Semos Edukacija)
  • 6 Followers
  • 2 Events
Who's going?
Login to see participants.
Advertisement
Create an Event